keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Euroopan unioni



Euroopan unioni (EU) on 27 eurooppalaisen jäsenvaltion muodostama taloudellinen ja poliittinen liitto. Unioniin voivat liittyä kaikki sellaiset Euroopan maat, jotka täyttävät jäsenvaltiolle asetetut demokraattiset ja taloudelliset kriteerit. Nimitys Euroopan unioni tuli käyttöön vuonna 1992 Maastrichtin sopimuksen myötä.

Euroopan unionin jäsenvaltioiden yhteenlaskettu väkiluku on yli 500 miljoonaa. Jäsenvaltiot ovat Alankomaat, Belgia, Britannia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kyproksen tasavalta, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro. Jäsenyysneuvottelut Turkin ja Kroatian kanssa alkoivat lokakuussa 2005 ja Islannin kanssa heinäkuussa 2010. Näiden kolmen maan lisäksi myös Makedonian tasavallalla on ehdokasmaan asema. Euroopan Unioni ei ole liittovaltio, kuten esimerkiksi Yhdysvallat, koska sen jäsenvaltiot ovat riippumattomia ja itsenäisiä.



LINKKEJÄ


Karttoja


Pelejä

http://alypaa.com/yhteisot/pelit/Euroopan+maat+visa


Euroopan hymni löytyy täältä. 
Hymni ei kuitenkaan ole pelkästään Euroopan unionin, vaan laajemmassa merkityksessä koko Euroopan hymni.

Euroopan unioniin liittyviä opintoprojekteja

...........

Oppilaiden töitä

..........


Omia ideoita opetukseen

...........


Kuvat lainattu täältä ja täältä.

2 kommenttia:

  1. Hyviä linkkejä! Tämä on blogien hyvä puoli: linkit vievät suoraan halutulle sivulle, eikä blogia edes tarvitse sulkea siksi aikaa.

    VastaaPoista
  2. Karttapeli oli tosi kiva. Huomaa, että Balkanin maat kaipaisivat preppausta:)

    VastaaPoista